PAARDEN SIMULATOR

Opgeven/reserveren via: http://www.dressuursim.nl

Paarden Simulator

No Limits Noordwijk zet  ook een zogeheten robot paard in! Omdat paardrijden extreem bevorderlijk is voor zowel het lichamelijke als het geestelijke welzijn van onze doelgroep – én bovendien een waardevolle vorm van lichaamsbeweging en therapie is die simpelweg nergens anders te vinden is – zijn we op zoek gegaan naar een unieke oplossing; een revolutionaire en interactieve dressuur paarden simulator waarmee de bijzondere ruiters van paardrijden kunnen genieten in een veilige en gecontroleerde omgeving. Dit levensgrootte robotpaard, genaamd HERO (dezelfde simulator als OTTO), stapt, draaft, galoppeert en biedt dezelfde realistische actie en beleving als van een echt paard.

Gehandicapten

In samenwerking met de bond voor de gehandicaptensport is een speciaal digitaal landschap gecreëerd van ruim 1650 hectare – vergelijkbaar met het duingebied Meijendel in Wassenaar – dat door een groot beeldscherm aan de ruiter wordt gepresenteerd. Zo wanen ze zich op een paard in een digitaal landschap en worden continue uitgedaagd om interactieve opdrachten uit te voeren variërend van het verzamelen van eieren op het boerenerf tot het sluiten van een hek. De software houdt bovendien ook nog bij hoe ver elke ruiter heeft gereisd, welke locaties er bezocht zijn en de dingen die ze onderweg gezien en gedaan hebben. Na afloop kan er een certificaat mee gegeven worden. Kortom, ze zijn er niet meer van af te slaan!

Dressuur les

De balans en de positie in het zadel worden op het scherm weergegeven. Hiermee kan de instructeur analyseren en beoordelen wat een ruiter doet, met behulp van informatie die ook is verzameld van de teugel- en beensensoren.

Dressuur proeven

Naast basisgrondwerk kunnen ruiters met de Dressage Paarden Simulator een aantal voorgeprogrammeerde dressuurproeven oefenen of hun eigen proeven rijden. Iedere proef wordt opgenomen en kan daarna worden afgespeeld voor verdere analyse. Zo kan je zonder stress oefenen voor je volgende wedstrijd terwijl de instructeur je aanwijzingen geeft hoe je de figuren het beste kan rijden.

Test rijden

De autotrainingsroutine is een favoriet bij instructeurs omdat het een zinvolle en herhaalbare beoordeling geeft van het evenwicht van de ruiter, contact met het bit en beendruk door de gangen.
Het is uitstekend om te beoordelen wat een ruiter in het zadel doet terwijl hij zich volledig automatisch verplaatst door te stappen, draven en galopperen.
Alle sensoractiviteit wordt gedurende 1 of 2 minuten geregistreerd en de resultaten kunnen achteraf worden afgedrukt.

 

Instructeur

Heb je een probleem met galop omdat je teveel knijpt, dan kan je onder leiding van een van onze ORUN instructeurs leren hoe je je bovenbenen kan ontspannen. Zijn zijgangen je probleem of wil je eindelijk leren appyeren? Ook dat is ook mogelijk. Door de sensoren aan beide zijdes van het paard, kan je leren hoe je bepaalde zijgangen kan rijden. Hang je altijd naar 1 kant of weet je eigenlijk niet of je wel recht in je zadel zit? Ook dat kan je zien met de sensor die onder het zadel zit en je op het scherm kan zien. De simulator is werkelijk uniek en meet teugeldruk, zit positie en druk van de benen op 3 verschillende plekken.

Deze dressuursimulator kan dus niet alleen gebruikt worden om angstige of beginnende ruiters te helpen, maar ook om geavanceerde dressuuronderdelen als piaffe, passage en pirouette te oefenen. De ruiter krijgt onmiddellijk feedback via een groot beeldscherm op zitpositie, balans en rijbewegingen. Bovendien ervaart hij een realistisch paardrijdgevoel. Deze unieke dressuursimulator wordt wereldwijd gebruikt door vele professionals en amateur ruiters als essentieel hulpmiddel bij de training. Momenteel staan er slechts enkele in Europa, waarvan tot nu toe twee in Nederland.

Check hier de tarieven voor onze dressuur simulator.

Opgeven/reserveren via: http://www.dressuursim.nl

 

Interesse? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur je mail naar lessen@nolimitsnoordwijk.nl

Algemene voorwaarden Dressuur Simulator Stichting No Limits Noordwijk

 

Beginnerscursus op de simulator 

 

Eind september 2022 start manege No Limits Noordwijk met een beginnerscursus op de simulator.

In 11 weken tijd leer je stappen, draven en galopperen, zonder dat je eraf kan vallen of bang hoeft te zijn dat het paard versnelt.

Je leert daarnaast ook sturen en gedoseerd remmen. Vanaf het begin krijg je 1 op 1 begeleiding waardoor je direct een goede houding aanleert en met de beweging mee leert gaan.

 

De lessen voor kinderen vinden wekelijks plaats op woensdagmiddag vanaf 28 september en voor volwassenen op donderdagavond vanaf 29 september (de herfst vakantie is er geen les). De locatie is Noordwijkerhout ZH, nabij Leiden en Haarlem. Inhalen of verzetten is helaas niet mogelijk. Indien je een keertje verhinderd bent dan kan je wel een Do it yourself sessie krijgen ipv een begeleide les.

 

De basis cursus kost 220 euro en de deluxe cursus 400 euro.

 

De basis cursus is als volgt opgebouwd:

De eerste 2 lessen zijn privé lessen van 30 minuten door een Orun gecertificeerde instructrice. Daarbij leer je de echte basis dingen: hoe houd je de teugels vast, hoe drijf je aan, wat is de correcte houding van je benen, armen en rug. Je ervaart de gangen van het paard. De instructrice kan ook de simulator bedienen.

 

De volgende 7 sessies zijn 5 lessen van 45 minuten door een niet Orun instructrice en 2 Do it yourself sessies van 50 minuten. Onze niet Orun instructrices kunnen uiteraard jou heel goed begeleiden tijdens de volgende stappen. Zij zijn opgeleid door onze Orun instructrices, volgen het stappenplan dat gemaakt is en begeleiden jou om stapje voor stapje het ritme beter te leren volgen, op het juiste moment aan te drijven en daarnaast ook de basis dressuur oefeningen onder de knie te krijgen.

 

Paardrijden leer je niet alleen door goede begeleiding maar ook door heel veel oefenen. Om die reden rij je zelfstandig 2 keer een Do it yourself training. Uiteraard is er iemand in de buurt als er een probleem is. Tijdens deze sessie merk je vanzelf of je de commando’s goed beheerst of dat je nog tips nodig hebt. Je kan daarbij juist de dingen oefenen waar jij behoefte aan hebt. Dus als je 20 keer wil aanspringen in galop dan kan dat!

 

Na de 9 lessen/sessies, volgt een slot les door een Orun instructrice waarbij je ook een test doet. Daarbij kan je perfect zien op het scherm hoeveel je vooruit bent gegaan. Je ziet de teugeldruk, hoeveel je beweegt in het zadel en of je voldoende meegaat in de beweging.

 

Meerdere van onze lesklanten hebben leren rijden op de simulator ivm onze wachtlijst. We werden positief verrast toen ze daadwerkelijk op het echte paard stapten. Ze kenden de commando’s, de paarden reageerden geweldig en de ruiter bleek al verrassend goed te kunnen rijden.

 

Niet alleen onze manege maar ook vele andere maneges hebben lange wachtlijsten voor beginners. Ook voor het paard is het fijn als de ruiter al de eerste beginselen goed beheerst, zijn/ haar houding en gewicht goed kan gebruiken zodat het paard zo min mogelijk belast wordt.

 

Wij kunnen je niet garanderen dat je een plekje bij ons in de les krijgt want onze echte beginners paarden worden met name gebruikt voor onze lessen aan kinderen met een beperking, hetgeen het hoofddoel is van onze stichting. Bovendien hebben we een lange wachtlijst.

Je kan wel aangeven bij een andere manege dat je geen beginner meer bent.

 

Aangezien dit onze eerste cursus is, hebben we op dit moment geen extra informatie. We perfectioneren onze cursus aan de hand van de ervaringen die we opdoen met de prijswinnaar van onze win actie. Wellicht wijzigt de cursus als blijkt dat dit beter is voor de ruiter.

 

Wat heb je nodig ?

Een rijbroek is wel handig. Laarzen of chaps met schoenen met een hak zijn verplicht. Een cap is niet nodig.

 

Wat houdt de Deluxe cursus in?

Tijdens een deluxe cursus krijg je 10 keer les van een Orun gecertificeerde instructrice waarbij de 10e les op een echt paard aan de longe is. Daarbij leer je dan ook het licht rijden wat op de simulator moeilijk is.

Alle lessen zijn 30 minuten en je kan ook als niet beginner meedoen aan deze cursus. Deze cursus kan je nog aanvullen met Do it yourself sessies tegen een gereduceerd tarief. De dag/tijd van deze cursus is nog niet bekend. We hebben 4 cursisten nodig om te kunnen starten.

 

Interesse; geef je op via www.dressuursim.nl voor de basis  cursus. Voor de Deluxe cursus kan je je aanmelden via lessen@nolimitsnoordwijk.nl. Geef daarbij alsjeblieft aan welke doordeweekse avonden of weekend dagdelen je beschikbaar bent.

 

Bekijk onze website www.dressuursim.nl voor meer informatie over losse dressuur lessen of aangepast rijden.