PAARDEN SIMULATOR

Opgeven via: lessen@nolimitsnoordwijk.nl

Paarden Simulator

No Limits Noordwijk zet  ook een zogeheten robot paard in! Omdat paardrijden extreem bevorderlijk is voor zowel het lichamelijke als het geestelijke welzijn van onze doelgroep – én bovendien een waardevolle vorm van lichaamsbeweging en therapie is die simpelweg nergens anders te vinden is – zijn we op zoek gegaan naar een unieke oplossing; een revolutionaire en interactieve dressuur paarden simulator waarmee de bijzondere ruiters van paardrijden kunnen genieten in een veilige en gecontroleerde omgeving. Dit levensgrootte robotpaard, genaamd HERO (dezelfde simulator als OTTO), stapt, draaft, galoppeert en biedt dezelfde realistische actie en beleving als van een echt paard.

Gehandicapten

In samenwerking met de bond voor de gehandicaptensport is een speciaal digitaal landschap gecreëerd van ruim 1650 hectare – vergelijkbaar met het duingebied Meijendel in Wassenaar – dat door een groot beeldscherm aan de ruiter wordt gepresenteerd. Zo wanen ze zich op een paard in een digitaal landschap en worden continue uitgedaagd om interactieve opdrachten uit te voeren variërend van het verzamelen van eieren op het boerenerf tot het sluiten van een hek. De software houdt bovendien ook nog bij hoe ver elke ruiter heeft gereisd, welke locaties er bezocht zijn en de dingen die ze onderweg gezien en gedaan hebben. Na afloop kan er een certificaat mee gegeven worden. Kortom, ze zijn er niet meer van af te slaan!

Dressuur les

De balans en de positie in het zadel worden op het scherm weergegeven. Hiermee kan de instructeur analyseren en beoordelen wat een ruiter doet, met behulp van informatie die ook is verzameld van de teugel- en beensensoren.

Dressuur proeven

Naast basisgrondwerk kunnen ruiters met de Dressage Paarden Simulator een aantal voorgeprogrammeerde dressuurproeven oefenen of hun eigen proeven rijden. Iedere proef wordt opgenomen en kan daarna worden afgespeeld voor verdere analyse. Zo kan je zonder stress oefenen voor je volgende wedstrijd terwijl de instructeur je aanwijzingen geeft hoe je de figuren het beste kan rijden.

Test rijden

De autotrainingsroutine is een favoriet bij instructeurs omdat het een zinvolle en herhaalbare beoordeling geeft van het evenwicht van de ruiter, contact met het bit en beendruk door de gangen.
Het is uitstekend om te beoordelen wat een ruiter in het zadel doet terwijl hij zich volledig automatisch verplaatst door te stappen, draven en galopperen.
Alle sensoractiviteit wordt gedurende 1 of 2 minuten geregistreerd en de resultaten kunnen achteraf worden afgedrukt.

 

Instructeur

Heb je een probleem met galop omdat je teveel knijpt, dan kan je onder leiding van een van onze ORUN instructeurs leren hoe je je bovenbenen kan ontspannen. Zijn zijgangen je probleem of wil je eindelijk leren appyeren? Ook dat is ook mogelijk. Door de sensoren aan beide zijdes van het paard, kan je leren hoe je bepaalde zijgangen kan rijden. Hang je altijd naar 1 kant of weet je eigenlijk niet of je wel recht in je zadel zit? Ook dat kan je zien met de sensor die onder het zadel zit en je op het scherm kan zien. De simulator is werkelijk uniek en meet teugeldruk, zit positie en druk van de benen op 3 verschillende plekken.

Deze dressuursimulator kan dus niet alleen gebruikt worden om angstige of beginnende ruiters te helpen, maar ook om geavanceerde dressuuronderdelen als piaffe, passage en pirouette te oefenen. De ruiter krijgt onmiddellijk feedback via een groot beeldscherm op zitpositie, balans en rijbewegingen. Bovendien ervaart hij een realistisch paardrijdgevoel. Deze unieke dressuursimulator wordt wereldwijd gebruikt door vele professionals en amateur ruiters als essentieel hulpmiddel bij de training. Momenteel staan er slechts enkele in Europa, waarvan tot nu toe twee in Nederland.

Check hier de tarieven voor onze dressuur simulator.

 

Interesse? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur je mail naar lessen@nolimitsnoordwijk.nl

Algemene voorwaarden Dressuur Simulator Stichting No Limits Noordwijk