REGULIERE PAARDRIJLESSEN

Wij bieden ook lessen en buitenritten voor reguliere klanten. Op dit moment is er echter een wachtlijst voor reguliere ruiters zonder ervaring.

De binnenbak is een eb en vloed bak met een mooie mix van zand en tapijtsnippers. Bij mooi weer wordt er aan ervaren ruiters buiten lesgegeven in de verbeterde buitenbak die ook van tapijtsnippers voorzien wordt.

De pony’s en paarden zijn heel braaf. Dit moeten ze ook zijn, omdat ze ook voor ruiters gebruikt worden met een verstandelijke beperking. Daarnaast hebben ze (bijna) allemaal dressuur ervaring variërend van B tot Z niveau. Gezien ons hogere budget voor de aankoop van paarden, zijn de pony’s en paarden als heel fijn en betrouwbaar te omschrijven.

We zoeken met name naar mensen die bij ons willen rijden én die ook willen helpen met de minder validen. Wij vragen al onze valide ruiters dan ook of ze als vrijwilliger willen helpen. Dit kan bijvoorbeeld door iedere week een minder valide ruiter te begeleiden met o.a. ontvangst, opzadelen, naast lopen en verzorgen. Hiervoor wordt je speciaal getraind. Het is (nog) niet verplicht maar wel gewenst en je krijgt er zoveel voor terug! Kinderen komen stralend hun paard af en zijn jou zo dankbaar! Mocht er blijken dat we te weinig vrijwilligers hebben voor het begeleiden van onze primaire doelgroep ruiters, dan gaan we waarschijnlijk het vrijwilligerswerk verplichten aan onze reguliere ruiters.

Voor mensen die niet kunnen naast lopen is er ook ander vrijwilligers werk. Zie VRIJWILLIGERS.

Er is een verhoogde kantine op de eerste etage die uitkijkt op de binnenbak. Ook is het mogelijk om vanaf de begane grond achter glas de lessen te volgen. Hier dien je wel stil te zijn i.v.m. geluidsoverlast. Zie GALERIJ voor een impressie.

Je kan je inschrijven door te gaan naar inschrijfformulier. Vermeld daarbij je leeftijd, niveau, lengte en voorkeur voor een dag(deel). Graag ook aangeven of je wel of niet een minder valide ruiter wil begeleiden. Wij geven voorrang aan ruiters die willen begeleiden. We hanteren onze privacy regels met jouw persoonlijke informatie.

Wil je eerst een keertje proberen? Dat kan ook. Een kennismaking les kan ook waarbij je kennis maakt met de gediplomeerde instructrice en eenmalig een les rijdt. Je kan ook eerst starten op Hero, onze robot paard, dressuur simulator.

Vooralsnog is het de bedoeling dat alle ruiters (met en zonder beperking) wekelijks rijden tegen een markt conform tarief. De lessen worden betaald via een automatische incasso. Losse lessen zijn niet mogelijk. De dressuurlessen voor reguliere ruiters duren 60 minuten en voor de minder valide ruiters 45 minuten. Daarnaast organiseren wij buitenritten van 1,5 uur of 2 uur in kleine groepen. Deze ritten kunnen d.m.v. een 10 uren kaart betaald worden waarbij de 10 uren binnen 13 weken opgemaakt moeten worden.