LAATSTE NIEUWS

februari 2022

Na een lange zoektocht hebben we eindelijk een nieuwe aanwinst voor de manege gevonden, Pluto! Hij is een irish cob van 10 jaar , en heel braaf. En hij heeft een prachtige snor! ūüôā

 

december 2021

We hebben super goed nieuws!

We hebben wel super goed nieuws voor de stichting. De gemeente Noordwijkerhout heeft de aanvraag voor Hero lessen voor een client ten laste van het PGB goed gekeurd. Ze mag zelfs 2 keer per week op Hero rijden en wordt individueel begeleid door Kimberly van No Limits.

Ook benieuwd hiernaar?

De individuele begeleiding kan worden betaald/vergoed vanuit een PGB (persoonsgebonden budget) via de Jeugdwet/ WMO.

U kunt een PGB aanvraag doen bij het Jeugd- en Gezinsteam van uw gemeente. Op de site van het CJG van uw gemeente kunt u online een aanmeldingsformulier invullen . Dit is de eerste stap in het aanvragen van een PGB.

 

februari 2021

De buitenritten tot en mei zijn weer ingepland, de 2 uurs ritten naar het strand staan nu gepland op 14 maart, 28 maart, 11april, 25 april, 9 mei en 23 mei.

 

7 december

Over een kleine 4 weken is het Kerst. Op de feestdagen hebben we een aangepast lesrooster, onze ruiters worden dmv mail hierover ge√Įnformeerd.

 

November

-Afgelopen maand heeft Mariette (zij geeft lessen op Hero) samen met Barbara van Balance Coach een combinatieles gegeven waarbij er eerst een gekeken werd naar de zit van de ruiter en vervolgens Mariette een les op hero gaf om de genoemde verbeterpunten in de praktijk te brengen. Dit was een groot succes, waardoor er op 13 december een nieuwe editie wordt georganiseerd, deze editie zit ook al vol!

-De eerste onderlinge wedstrijd voor jeugdruiters is georganiseerd en corona proof uitgevoerd, voor alle deelnemers een geweldige ervaring!

-Al tweemaal is Jesse Drent bij No Limits geweest om een clinic te geven in vrijheidsdressuur.¬†Wij zijn daar zo enthousiast over dat we dit zelf aan onze ruiters en OOK aan onze bijzondere ruiters (met buddy’s) met regelmaat willen aanbieden. Wij zijn daarom ontzettend blij dat we hiervoor steun hebben gekregen van fonds1818 om materialen aan te schaffen en onze instructeurs hiervoor op te leiden.

 

 

 

29 september

Nieuwe coronaregels

– Vanaf 29 september is publiek niet meer toegestaan, de kantine wordt gesloten.

– Bij aankomst op de manege dient iedereen zich hetzij via de QR code die op de deur hangt te registreren, hetzij via het FNRS briefje dat binnen ligt. Zonder registratie kan je niet helpen of rijden op de manege. De manege is namelijk wettelijk verplicht op ieder moment te kunnen aantonen wie er aanwezig is/was.

– Blijf bij verkoudheidsklachten thuis en meld dit 24 uur van tevoren zodat de les niet vervalt. Gebruik waar mogelijk het portaal hiervoor.
– Indien je in contact met iemand bent geweest die positief getest is, kan je niet deelnemen aan de les. De RIVM regels zijn dan van toepassing.

– Verder gaan we terug naar het zo veel mogelijk zelf opstappen tijdens de les en zullen de buddyruiters weer door eigen(!!) buddy’s moeten worden opgevangen voor het rijden. Ook na nieuwe versoepelingen. Het is namelijk gebleken dat het ondoenlijk is om iedere dag genoeg buddy’s te vinden. Alleen als het echt niet lukt om een buddy te vinden voor de ruiter, kan de ouder/begeleider de manege TIJDIG om hulp vragen.
– Voor Hero geldt maximaal 2 personen plus instructeur aanwezig.
– Vanaf oktober gaat er qua lesplanning zo veel mogelijk over op het portaal.
– Verzoek om de mest uit de stal te rijden van het paard waarop gereden is.

 

25 september

Save the date: zondag 15 november is onze eerste wedstrijd voor reguliere manege ruiters. Er wordt al geoefend in de lessen. Meer info volgt binnenkort.

 

22 september

Op 8 november komt Jesse Drent weer naar onze manege voor een clinic. Deze is voor manege ruiters en leden van de Boekhorstruiters.

 

17 september

Achter de schermen zijn wij bezig met het gereed maken van een online portaal. Met dit portaal wordt het voortaan mogelijk om zelf een les af te zeggen en daarnaast een aanvraag te doen voor een inhaalles. Het plan is om eerst de “volwassen” lessen dit te laten proberen en als dat goed gaat ook de overige lessen hieraan toe te voegen.

Iedereen krijgt een mail met zijn persoonsgebonden nummer, hiermee kan je een account aanmaken voor ons online portaal. Dit is tevens je gebruikersnaam.

Je kan voortaan ook via de website (onder informatie) inloggen in het portaal.

 

9 september

Boekhorstruiters en Manege No Limits Noordwijk slaan de handen ineen!

De grootste ruitervereniging van de bollenstreek De Boekhorstruiters en Manege No Limits zijn een samenwerking aangegaan waarbij gezamenlijk leuke activiteiten georganiseerd worden. In de binnenbak van No Limits worden (onder voorbehoud) iedere laatste zondag van de maanden november t/m februari offici√ęle KNHS wedstrijden georganiseerd (B t/m M2). De data van deze wedstrijden zijn 29 november, 27 december, 31 januari ¬†en 28 februari.

Daarnaast wordt er iedere maand een clinic georganiseerd, een buitenrit en indien mogelijk een activiteit voor de menners. Leden van de Boekhorstruiters hebben voorrang op inschrijving maar niet leden zijn ook welkom op de wedstrijden en clinics.

 

8 september

Op 1 november vindt er een clinic plaats met Danielle van Mierlo op de manege.

 

14 augustus

Op 13 september vindt er een clinic met niemand minder dan Jesse Drent plaats op onze manege.

 

16 maart 2020

In verband met de overheidsmaatregelen is de manege dicht tot en met 28 april. De paarden worden verzorgd en gereden door eigen personeel waarbij er op 2 meter afstand van elkaar gewerkt wordt en alles goed ontsmet wordt. We gebruiken de tijd om de paarden goed door te rijden en regelmatig met ze buiten te rijden zodat ze na deze periode onze klanten weer gelukkig kunnen maken. Aangezien wij geen commerci√ęle instelling zijn, zal de manege zeker weer open gaan en is iedereen straks weer welkom.

Check onze facebook pagina en instagram voor regelmatige updates over de paarden.

25 november 2019

Greetje Clymans is ons team komen versterken op kantoor. Ze wordt momenteel ingewerkt door Frouke en June en zal straks alle taken die niet met de lessen te maken hebben gaan uitvoeren. Greetje was al een bekende van ons want ze rijdt al bij ons in de les. Na een mooie carrière binnen het Human Resources vak, heeft Greetje afgelopen jaar een tussenjaar gehad waarbij zij haar tijd ook nog eens nuttig besteedde door een blinde geleide hond op te leiden. Wat een mooie daad voor de maatschappij! Dat past natuurlijk helemaal bij ons. De training van de pup (die geen pup meer is) zit er bijna op en Greetje heeft ervoor gekozen om een totaal andere carrièrepad te volgen. Wij zijn heel blij dat Greetje ons team komt versterken. Greetje is te bereiken op kantoor@nolimitsnoordwijk.nl. Zij gaat ook de vrijwilligers coördineren. Wij danken June voor het invallen en het op orde brengen van de debiteuren.

 

15 oktober 2019

Kimberly van Beelen start als instructrice op de maandagmiddag en – avond en de zaterdag 12.15 uur buddy les. Na het behalen van haar instructeursdiploma wilde Kimberly graag gaan lesgeven. Met dezelfde les methodiek als haar moeder Danielle sluit het goed aan bij onze doelstelling van continu√Įteit. Wij wensen Kim veel succes als instructrice.

 

7 oktober 2019

 

We hebben een nieuw bestuurslid! We feliciteren Sabine Prosman met haar benoeming. Sabine is als vaste vrijwilliger al vaak te vinden op de manege op woensdag en zaterdag als haar dochter Zo√ę rijdt. We vinden het super leuk dat Sabine haar functie aanvaard heeft.

Frouke Ricke is uit het bestuur aangezien zij in dienst is gegaan bij de stichting.

Hiermee is ons bestuur bestaande uit Caroline Dekker als voorzitter, Marieke Baars en Sabine Prosman weer compleet.

 

29 augustus

Leidsch Dagblad – artikel “No Limits – √©√©n op √©√©n”

 

4 juni

Koningin M√°xima !

Niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima opent dinsdag 25 juni 2019 onze manege No Limits Noordwijk. Wij zijn vereerd dat onze Koningin onze speciale manege komt openen. Koningin Máxima krijgt tijdens de opening een rondleiding, met daarin een paardrijles in onze speciale binnenbak. Deze is voorzien van doeken met een bosprint en one-way vision folie, waardoor de ruiters en paarden niet afgeleid kunnen worden door de toeschouwers achter het glas. Ook spreekt de Koningin met een selecte groep vrijwilligers, ruiters (met een beperking) en mensen van de dagbesteding over hun ervaringen.

Hoewel wij graag iedereen, die ons een warm hart toedraagt, zouden willen uitnodigen, kunnen wij slechts een beperkt aantal mensen uitnodigen gezien de kleinschaligheid van onze manege en de benodigde rust voor de paarden.Dit zijn de mensen die nu al zeer betrokken zijn bij onze stichting.

Onze grote publieksopening vindt plaats op zaterdag 6 juli waar iedereen zich voor kan inschrijven door een email te sturen naar opening@nolimitsnoordwijk.nl.

25 mei

De eerste lessen voor gevorderde reguliere ruiters beginnen aankomende week (week van 27 mei). De ruiters krijgen 1,5 uur voor aanvang van de les uitleg over ons concept en instructie m.b.t. opzadelen etc. We hebben er heel veel zin in! Voor mensen met autisme, syndroom van Down, ADHD en angst is er geen wachtlijst. Meld je gerust aan via de Website. Het is vrijblijvend en na een intake gesprek en/of proefles hoef je pas te beslissen. Je kan ook eens per 2 weken lessen.Voor reguliere ruiters is er nog beperkt plaats. Mensen die zich aanmelden voor rijden en eens per week naastlopen/begeleiding geven krijgen voorrang.

 

19 mei

Save the date: zaterdag 6 juli is onze openingsfeestdag. Een leuke dag waarop je de manege kan bekijken en we allerlei leuke dingen organiseren. T.z.t. laten we weten hoe je je kan aanmelden hiervoor. Het zal waarschijnlijk in tijdsblokken zijn zodat er ook genoeg rust voor de paarden tussendoor is. Volgende week starten we met de eerste lessen. Ruiters krijgen hier per e-mail informatie over. In de loop van de weken breiden we de lessen uit. Pas als laatste starten we met de lessen voor onze primaire doelgroep. We hebben nog plaats voor onze primaire doelgroep ruiters en ook nog voor dagbesteding.

 

18 mei

In deze trainingsweken werken we al mondjesmaat met ruiters die al bij ons reden op de vorige locatie. Zo ook dit meisje die best wel een beetje bang is omdat ze ooit gevallen is. Ze krijgt prive les aan de longe, juist om het vertrouwen terug te krijgen en alleen het tempo leren te beheersen. Wij hadden een stralend kind na afloop!