BELEID PAARDEN

Het rijden en werken met gehandicapten is een zware belasting voor onze paarden. Zowel fysiek als mentaal. Om deze topprestatie te kunnen leveren, is het essentieel dat zij ‘goed in hun hoofd en vel’ zitten. In ruil voor het prachtige werk dat onze paarden verrichten, letten wij erop dat ze een ‘paard waardig’ bestaan hebben. Dit houdt in goede verzorging en afwisseling van werk en vrije tijd. Onze paarden lopen gemiddeld 2 en heel soms 3 uur per dag en verdienen een wekelijkse rustdag.

De werkverdeling is evenwichtig. Naast lessen met gehandicapten lopen ze ook lessen met reguliere en gevorderde ruiters. Voor de afwisseling zijn er ook de verschillende buitenritten naar bos, duin en strand. Het rijden door gevorderden is belangrijk voor de spieren en conditie van de paarden. Dit is een voorwaarde om het zorgwerk goed te kunnen doen. ’s Nachts staan ze in hele ruime boxen van 10 – 12 m2 en overdag genieten ze buiten van de frisse lucht in hun gedraineerde paddocks zodat de voeten droog blijven. De ondergrond van de rijbanen is egaal en van uitstekende kwaliteit. We voeren hoogwaardig voer en verdelen dit over de hele dag. Het is voor een paard belangrijk om de spijsvertering aan de gang te houden. De paarden staan op vlas in goed geventileerde en dagelijkse uitgemeste stallen.

Als de paarden aangeven dat ze het intensieve werk als zorgpaard niet meer aankunnen gaan we op zoek naar een plek waar ze kunnen genieten van een welverdiende oude dag. Bijvoorbeeld als recreatiepaard op een vertrouwd adres.