BIJZONDERE PAARDRIJLESSEN

NO LIMITS NOORDWIJK richt zich primair op bijzondere kinderen en volwassenen angst, autisme, Down, ADHD of ADD. Wij bieden geen lessen aan voor mensen met een lichamelijke handicap.

Net als bij reguliere manege lessen, kan er ingeschreven worden voor een wekelijkse groepsles op een vast tijdstip. Privéles is niet meer mogelijk i.v.m. onvoldoende beschikbaarheid. Om in te schrijven ga je naar inschrijfformulier.

Vervolgens volgt een intake gesprek of les om kennis te maken, het niveau in te schatten (eventueel te paard of robotpaard) en daarmee de begeleiding en het benodigde paard/pony.

Ook zetten we een zogeheten robotpaard in. Middels een groot beeldscherm krijgt de ruiter onmiddellijke feedback op zitpositie, balans en rijbewegingen. Bovendien ervaart hij een realistisch paardrijdgevoel en kan leren stappen, draven en galopperen zonder op een echt paard te zitten. Deze unieke dressuursimulator heeft speciale software voor gehandicapten. Momenteel staan er in Europa slechts vier, waarvan een in Nederland.

Het is ons streven om altijd een of twee vaste vrijwilliger(s)/ buddy’s te koppelen aan een ruiter met een beperking. Met de vaste vrijwilliger wordt het paard voor en/of na de les op- of afgezadeld, gepoetst, gewassen en verzorgd. Dit is een belangrijk onderdeel van het plezier rondom paardrijden. Tijdens de verzorging dienen onze strikte veiligheidsregels wel te worden gerespecteerd. Het is mogelijk dat de manege ouders/begeleiders vraagt om zelf buddy te zijn als er onvoldoende beschikbaarheid van buddy’s is.

Afhankelijk van wat de ruiter aan kan duren de lessen 45 min. (groesles minder valide) of 60 min. (reguliere groepsles). Er wordt in kleine groepen gewerkt waarbij individuele aandacht voorop staat. De lessen worden gegeven door speciaal getrainde en ervaren instructeurs waarbij het plezier voor de ruiter voorop staat. De ruiters worden uitgedaagd en geprikkeld, maar geven zelf hun grenzen aan zodat ze zich altijd veilig voelen en zeker niet overvraagd worden.

Vanuit de kantine op de eerste etage, uitkijkende op de binnenbak of de ruimte op de begane grond achter glas, kan gekeken worden naar de les. Voor of na de les kan een consumptie genuttigd worden zoals koffie, thee, warme choco of frisdrank. De instructeur gebruikt een headset en de kijkers kunnen de les volgen via het geluidssysteem in de kantine.

 

Ben je geïnteresseerd in deze speciale paardrijlessen of om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Vul het betreffende inschrijfformulier in.